Снимка Ministry of Defense of Ukraine Украйна иска да влезе в НАТО,

...
Снимка Ministry of Defense of Ukraine Украйна иска да влезе в НАТО,
Коментари Харесай

Украйна: Готови сме за НАТО. Експертите: Най-рано след 20 години

Снимка Ministry of Defense of Ukraine 

Украйна желае да влезе в НАТО, с цел да получи цялостно присъединяване на алианса при възможен боен спор с Русия за Крим и Донбас. 

Украинската войска съобщи високо равнище на подготвеност за участие в НАТО. Това съобщи главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Руслан Хомчак. Той добави, че готовността е с 8,5-9 точки по десетобалната система.

" Сигурен съм, че ще бъдем пълноправни членове на НАТО... Смятам, че измежду военните, на които ни дават домашна работа, по десетобалната канара бих сложил 8,5-9 точки. И аз непретенциозно го занижавам ", сподели Хомчак в изявление за основния редактор на изданието " Гордон ", представен от.

През декември 2014 година Върховната Рада на Украйна промени два закона, отказвайки се от необвързания статут на страната. През юни 2016 година бяха признати спомагателни промени, които дефинират участието в НАТО като външнополитическа цел на страната.

През февруари 2019 година украинският парламент одобри промени в конституцията, осигурявайки курса на страната към Европейски Съюз и НАТО. Украйна стана шестата страна, получила статут на засилен сътрудник на НАТО. По-рано този статут получиха Австралия, Финландия, Грузия, Йордания и Швеция. Статусът на сътрудник с разширени благоприятни условия беше въведен в НАТО през 2014 година за създаване на по-дълбоки, по-специализирани двустранни връзки.

Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен съобщи по-рано, че с цел да се причисли към алианса, Украйна ще би трябвало да реализира редица критерии, чието използване ще отнеме доста време. Експертите считат, че Киев няма да може да кандидатства за участие в НАТО през идващите 20 години.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР